Düşük Tedavisi

    Düşük Tedavisi İstanbul

    Düşük tedavisi İstanbul, gebeliğin istemsiz kaybedilme riski meydana geldiğinde gebeliğin devamını sağlamak için uygulanan tedavi planlamasıdır. Gebeliğin ilk yirmi haftasında gebeliğin kendiliğinden sonlanması düşük olarak adlandırılır. Anne adayının yaş ve kilo problemlerinin olması, kötü alışkanlıklarının bulunması veya kronik hastalıkların varlığı gibi sebeplerden düşük meydana gelebileceği gibi altta yatan hiçbir risk faktörü olmadan da düşük olabilir. Tekrarlayan düşüklerde düşüğe sebep olan hastalık belirlendikten sonra teşhis edilen sağlık sorunu tedavi edilir. Düşük tedavisi İstanbul hakkında detaylı bilgi almak için Op. Dr. Çağla Jasmin Deliorman ile iletişime geçebilir ve randevu alabilirsiniz.

    Düşük Nedir?

    Düşük tıbbi ismiyle abortus gebeliğin ilk yirmi haftalık süreçte çeşitli nedenler ile sonlanması durumudur. Düşük, anne adayının istemi dışında gerçekleşen bir olaydır. İlk 13 haftada meydana gelen düşükler erken gebelik kayıpları olarak adlandırılırken; 13. hafta ile 20. hafta arasında oluşan düşükler geç düşük olarak bilinir. Düşüklerin yüzde seksen beşi erken düşük olarak gerçekleşir. Diğer bir deyişle 13. haftadan sonra düşük riski daha azdır. Düşük karında meydana gelen aşırı ağrı, kasılmalar ve kanama ile gerçekleşir. 

    Düşük Neden Olur?

    Düşük; anne yaşının 18’den küçük ya da 35’ten büyük olması, gebenin kronik hastalıkları olması, sigara ve alkol tüketimi, obezite ve yeme bozukluğu olması gibi durumlarda oluşabilir. Düşüğün neden oluştuğu erken düşük, geç düşük ve düşük riski olan hamilelikler açısından üç farklı başlıkta incelenebilir. 

    İlk 13 haftada meydana gelen düşükler yani erken düşük genellikle kromozom bozuklukları, hormon düzensizlikleri ve bazı ilaçların kullanımı sebebiyle meydana gelmektedir. Geç düşükler ise sıklıkla plasenta sorunları ile ortaya çıkar. Ayrıca bu düşükler rahim ve rahim ağzındaki yapısal bozukluklar ya da bu bölgeler ile alakalı sağlık sorunları sebebiyle görülebilir. 

    Riskli gebelik ise hamileliğin düşükle sonlanma riski olan gebeliklerdir. Riskli gebelikler genellikle düşük geçmişi, yapısal bozukluklar, ileri yaşta hamilelik ve diğer fizyolojik problemler ile ortaya çıkar. Sonuç olarak riski oluşturan sebep nedeniyle düşük görülebilir.

    Düşüğün meydana gelmesine neden olan diğer sebepler ise :

    • Gebelik sırasında oluşan enfeksiyonlar
    • Fetüste kromozom bozuklukları olması (fetal genetik sorunlar)
    • Annedeki hipertansiyon, diyabet, tiroid, böbrek, kalp ve karaciğer hastalıkları 
    • Rahim içerisinde oluşan miyom ve polip gibi patolojik lezyonlar
    • Alkol ve sigara kullanımı
    • Psikolojik travmalar, aşırı stres, depresyon
    • Gebelikte kullanılmaması gereken ilaçların kullanımı şeklinde sıralanabilir. 

    Düşük Çeşitleri Nelerdir?

    Düşük çeşitleri düşüğün oluşma biçimi ve sonuçları çerçevesinde çeşitlendirilir.

    Kaçınılmaz düşük ya da abortus insipiens sırasında rahim ağzının genişlemesi sonucu fetüs vücuttan atılır. Kaçınılmaz düşüklerde bebek kurtarılamaz. 

    Missed abortus yani fark edilmemiş düşük bebeğin rahim içerisinde öldüğü düşük çeşididir. Bebeğin farklı nedenler ile tam gelişmemesi sonucu fetus ya da embriyo anne karnında ölür. Bu durumda ölü bebek kürtaj operasyonu ile alınır. Fark edilmemiş düşük gerçekleşirken kasılma ve kanama meydana gelmediği için bu düşük düzenli yapılan kontrollerde fark edilir.

    İnkomplet abortus (tamamlanmamış düşük) ise hamilelik yapılarının tamamen vücuttan atılmadığı durumdur. Bu yapılar fetus, amniyon kesesi, amniyon zarı ve plasenta olarak sıralanır. Kanama ve kasılmalar ile materyalin bir kısmı rahimden atılır fakat kalan materyal cerrahi olarak temizlenir.

    Komplet abortus (tam düşük) düşük tipinde ise kanama ve kasılma sonucu gebelik materyallerinin tamamının atılması gerçekleşir. Bu düşük türü genellikle ilk 6 haftada görülmektedir. Hamilelik doku hacmi fazla gelişmediği için kanama bu materyallerin atılmasında yeterli olur. Ekstra müdahaleye gerek olmaz. 

    Anembriyonik gebelik, blighted ovum ve boş gebelik olarak adlandırılan bu düşük çeşidinde gebelik kesesi oluşmasına rağmen kese içerisinde embriyo bulunmaz. Bu düşük çeşidi halk arasında boş gebelik, su gebeliği ve boş kese olarak da bilinir. 

    Tekrarlayan düşük yani habituel abortus düşüğün ikiden fazla kez tekrarlaması halidir. Tekrarlayan düşükler pıhtılaşma bozuklukları, kromozom sorunları, üreme sistemi sorunları gibi değişik nedenlerden olabilir.

    Kimyasal gebelikte spermin yumurtayı döllemesi sonrasında zigot rahme ulaşır. Gebelik dönemi başlasa da zigot endometriuma tutunamadan ya da tutulu kalamadan gebeliğin sonlanması kimyasal gebelik olarak adlandırılır. Kanda gebelik testi beta hCG değeri pozitifleşir fakat sonrasında kendiliğinden hızlıca düşer. Çoğu kimyasal gebelik menstrüel kanama ile karıştırıldığı için fark edilmemektedir.

    Düşük Tedavisi Nasıl Uygulanır?

    Düşük tedavisi riskli gebelikte düşüğün önlenmesi, tekrarlayan düşük tedavisi ve düşük sonrası uygulanan tedaviler şeklinde üçe ayrılabilir. Riskli gebelik, hamilelik süresince düşük görülme riskinin fazla olduğu durumdur. Bu süreçte düzenli kontroller, destek tedavileri, ilaçlar ve istirahat yöntemleri ile düşük engellenmeye çalışılır. Tekrarlayan düşüklerin tedavisinde ise düşüğe neden olan sorun bulunur ve bu sorun tedavi edilerek düşüğün tekrarlaması önlenir. Son olarak düşük gerçekleştikten sonra rahimde gebelik materyali kalması ya da boş gebelik ve fark edilmemiş gebelik durumlarında bu gebeliklerin sonlandırılmasına yönelik düşük tedavisi uygulanır. 

    İstanbul Düşük Tedavisi Fiyatları

    Düşük, tıbbi ismiyle abortus, çeşitli nedenler ile gebeliğin ilk yirmi haftası içerisinde kendiliğinden sonlanması durumudur. Çoğu düşük ilk 13 haftada meydana gelen erken düşük şeklinde oluşur. Düşüklerin bir miktarı ise 13.- 20. haftalar arasında gerçekleşebilir. Düşük genellikle kasılma ve vajinal kanama ile görülür. Diğer yandan bazı düşük türlerinde belirti olmayabilir.  Düşük tedavisinde meydana gelen düşüğe uygun olarak gebenin sağlık sorunu yaşamadan gebeliğin sonlandırılması, rahim içerisinin temizlenmesi ya da düşüğün tekrarlanmaması amaçlanır. Düşük tedavisinde duruma uygun olarak destek tedavisi, cerrahi operasyon ve istirahat gibi tedavi yöntemleri uygulanabilir. İstanbul düşük tedavisi fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için Op. Dr. Çağla Jasmin Deliorman ile iletişime geçebilir ve randevu alabilirsiniz.

    Doktora Sorun!
    Call Now Button